Plastfönster

Vackra hållbara plastfönster hittar man hos Naturfönster.

Palette: färg på plastfönster som är anpasat för Svenskt klimat. 

Vill du ha färg på dina plastfönster så ger Naturfönsters Palette färgalternativ som håller. Vi har tagit fram de 10 vanligaste Svenska Fönsterfärgerna, och lagt in de i vårt fönster Cirkulär. Färgen är så hållbara att vi vågar ge dig 10 års garanti även på svarta plastfönster.

På fönster i komposit kan vi även erbjuda folie i ek, bok, svart ek, lärk och många andra träimitationer.

Plastfönster för Svenskt klimat.

Många plastfönster på den Svenska marknaden är inte utvecklad för Skandinaviskt klimat. De är för dåligt isolerade eller har undermåliga glas. Cirkulär är framtaget med Naturfönsters erfarenhet om bistra Svenska vintrar och också allt vanligare heta sommrar. Hållbarheten, isoleringen och kvaliten är gjord för oss i Sverige.

Se priser på Cirkuär fönster i vår webshop.

Plastfönster är ett lågprisalternativ på fönster och dörrar, dessutom är plast något som inte förknippas med hållbarhet. Naturfönster tillverkar riktiga träfönster och dörrar, men för lägenheter och för hus utanför städer där husen kostar mycket mindre än i stan är det svårt att få ekonomi i ett fönsterbyte för hundra tusentals kronor. Då är plastfönster det enda försvarbara. Frågan vi ställde oss var, hur kan vi tillverka ett fönster i hög kvalitet, till lågt pris som är hållbart och miljövänligt?Efter mycket arbete kan vi nu stolt presentera Naturfönster Cirkulär. Det hållbara plastfönstret Cirkulär är ett plastfönster tillverkat helt av återvunnet pvc material. Utan bly och tungmetaller. Det är underhållsfritt och behöver därför inte oljas, målas eller bearbetas under sin livslängd på uppskattningsvis 100 år.

Inbrottsskydd plastfönster

Naturfönster Cirkulär har förstärkts med stålinsatser i karm och båge. Det ger fönstret stabilitet och säkerhet. Cirkulär är inåtöppnat vilket ökar säkerheten ytterligare eftersom det inte går att bända upp med tillhygge så som tex en kofot utifrån. Det har även multipla låspunkter vilket yttterligare förstärker inbrottskyddet.

Men karm och båge är bara en del av lösningen. Att öka ett fönsters säkerhet totalt sett kräver specialglas med tanke på att själva glaset vanligtvis är den mest sårbara och riktade delen av fönstret. Därför erbjuder vi laminerat säkerhetsglas i olika tjocklekar. Denna består av två glasskivor inklämda tillsammans med en speciell folie laminerad mellan dem. Detta förhindrar att glassplitter faller ut om de går sönder och därmed kan rutan slås upprepade gånger och inte krossas. Laminerat säkerhetsglas är standard på Naturfönsters altandörrar, men vi kan även erbjuda det på fönster.

Ytterligare säkerhetsutrustningsalternativ inkluderar dolda gångjärn och låsande dörrhandtag som kan hjälpa till att uppgradera fönstret till motståndsklass. Denna motståndsnivå har speciella säkerhetsglas och garanterar tillräcklig säkerhet för ditt hus. För övre våningar är det vanligtvis tillräckligt att installera enklare typ av laminerat glas.

Ljudreducering fönster

Även om fönster som har utmärkt värmeisolering också gör ett bra jobb för att minska ljudet, kan ytterligare åtgärder vidtas om ljudisolering är en prioritet. Naturfönster kan erbjuda bullerdämpande glas,  där vi ökar avståndet mellan varje glas, samt specialglas. Buller består av ljudvågor, eller energi som färdas genom luften. För att minska ljudet måste energin i dessa ljudvågor reduceras.

Tack vare dess flexibla egenskaper är Plast mycket lätt att bearbeta. Detta är anledningen till att vi ofta tillverkar fönster där krav på form är annorlunda. takkupor eller triangulära fönster. Eftersom Plast är syntetiskt är det mycket lätt att arbeta med under tillverkningsprocessen. Det betyder att det är både enkelt och billigt att välja icke-rektangulära former, vilket gör båge, takkupor eller triangulära former enkla att tillverka. Plastfönster är lika flexibelt när det kommer till ditt val av färg tack vare vår hållbara Palette-färg.  Detta ger dig inte bara otaliga färgalternativ, utan har den extra fördelen att den ytterst skyddar den yttre ramen från väderslitage och mindre repor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *